FŐOLDALRÓLUNKPÁLYÁZATKAPCSOLATX

palyazat-main.jpg

PÁLYÁZAT

2020. október 1-jén indult az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program által finanszírozott Access2Health – Az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása a határ két oldalán című projekt (projektszám: SKHU/1902/4.1/049).


A projekt keretében a Nagykaposi Kórházban (Poliklinika „Veľké Kapušany n.o.") és a CSPmed Kft. közreműködésével a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban a határmenti területen hiánypótló egészségügyi beavatkozásokhoz való hozzáférést kíván biztosítani ortopédia, radiológia és utógondozás (rehabilitáció) területén.


A partnerek bővítik mind a technikai, mind pedig a humán kapacitásaikat annak érdekében, hogy célterületen fennálló egészségügyi ellátási problémákra adekvát választ adhassanak.


A projekt keretében Nagykaposon digitális röntgenkészülék PACS rendszerrel és modern, az ortopédiai utókezeléshez elengedhetetlen betegágyak, Sátoraljaújhelyen pedig multifunkciós lézerkészülék kerül beszerzésre, amelyet a műtéteknél, illetve a szövődmények, hegek, bőrelváltozások, fekélyek gyógyítására alkalmaznak.
Az eszközbeszerzéseket követően a tervezett szakmai képzések (szakmai napok) keretében szakmai tapasztalatcsere valósul meg távleletezés, radiológia, lézertechnológia alkalmazása a gyógyászatban témakörökben. Ezek a fejlesztések a kelet-magyarországi régió és a szomszédos szlovákiai régió betegeinek ellátását javítják, összehangolják és biztosítják a hozzáférhetőséget, különösen a szlovákiai területen hiányzó szakmai megoldások vonatkozásában (egynapos ortopédiai, arthroscopos és lézerterápia). Ennek hosszútávú eredményeként lerövidül a betegellátás útja.


A projekt partnerei:
              • Vezető kedvezményezett: CSPmed Kft. (Magyarország)
              • Kedvezményezett: Poliklinika „Veľké Kapušany n.o." (Szlovákia)


A megvalósítás időszaka: 2020. október 1. – 2022. május 31.
A CSPmed által elnyert ERFA támogatás összege: 118 150 €
A projekt teljes költségvetése: 339 000 €

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
www.skhu.eu

Press release

Sajtóközlemény

Tlačová správa

palyazat_logo.jpg